Een lekker, mals stukje vlees met heerlijke ingrediënten voor een bijzonder hoofdgerecht. Met bospaddenstoelen, pastinaak crème, geroosterde wortels en groenten chips.
Haal een uur voordat je start met koken de tournedos uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de wortels en schil ze met de dunschiller. Kook de wortels beetgaar.
Leg de wortels in een ovenschaal, bestrijk de wortels met een klein beetje honing en schuif ze voor 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze mooi bruin zijn.
Dek de schaal met wortels af met aluminiumfolie en laat in de oven staan.
Maak de bospaddenstoelen schoon en snijd klein indien nodig.
Dep de tournedos droog en bestrooi met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan, tot deze licht kleurt en bak de tournedos aan beide zijdes voor 1,5 minuut. Haal de tournedos uit de pan en leg deze op een met bakpapier bekleed bakblik en steek de kernthermometer tot het midden van 1 van de tournedos.
Bak de tournedos nog voor 5 minuten in de oven. Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Zet 4 grote diner borden in de oven om voor te verwarmen.
Terwijl de tournedos in de oven staat, bakken we de paddenstoelen. Gebruik het vet / bakvocht uit de pan (ongeveer 3 el, indien meer, afgieten) om de bospaddenstoelen in op te bakken. Bestrooi met wat peper.
Verwarm ondertussen de pastinaakcrème en de jus de veau op laag vuur.
Haal de borden uit de oven. Serveer de tournedos met wat wortels, pastinaakcrème en gebakken bospaddenstoelen. Schenk hier wat jus de veau overheen en maak af met wat groentechips. Eet smakelijk!