fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
15 maart 2022

Verschillende soorten vers in de supermarkt

In de supermarkt liggen verschillende soorten verse vis in de schappen. De ene keer wordt het dagvers genoemd en de andere keer wordt het verse vis genoemd. Op de achterkant zie je dan weer staan dat het ontdooid is. Dit veroorzaakt de verwarring wat nu echt verse vis is. Ook kun je in de supermarkt bevroren vis kopen. Wat is nu de beste optie? En wat is het meest gezond?

De beste verse vis

In het programma Keuringdienst van waarde komt naar voren dat je nog steeds de beste verse vis bij je visboer kunt kopen. Die vis namelijk ook echt vers. In de supermarkt liggen zogenoemde verse vis. Maar deze vis is altijd bevroren geweest. Dit zorgt ervoor dat de structuur en de kwaliteit van de vis sterk achteruit gaat. De vis wordt als het ware kapot gevroren.

Welke weg legt jouw vis af?

De vis uit de supermarkt legt een heel andere weg af dan de vis die je bij de visboer koopt. De vis uit de supermarkt gaat namelijk de hele wereld over voordat het bij jouw supermarkt gesneden en gefileerd ligt. Als de vis uit de supermarkt gevangen is, wordt deze ingevroren. Vervolgens gaat deze op een boot naar China. Daar wordt de vis ontdooid, bewerkt, gesneden en gefileerd. Wanneer dit is gedaan, wordt de vis opnieuw ingevroren en verscheept naar Nederland.

In sommige gevallen blijft de vis bevroren en wordt dan ook bevroren in de supermarkt verkocht. In andere gevallen wordt de vis opnieuw ontdooid en verkocht als verse vis. Hier betaal je dan ook meteen drie keer zoveel voor.

De verse vis bij ons blijft in de buurt

De verse vis die je bij ons koopt, blijft in de buurt. Wanneer de vis is gevangen, kopen wij deze direct van de afslag. Wij fileren en snijden de vis zelf. Zo weet jij zeker dat jouw verse vis nog alle essentiële vitamines en mineralen heeft en ook echt vers is. Dat merk in je de kwaliteit van de vis en ook aan de smaak van de vis.

Bij ons smaakt vis zoals het hoort. Doordat de vis in de supermarkt bewerkt is, krijgt de vis een andere smaak.

In Nederland is er geen meldingsplicht

In Nederland zijn we niet verplicht om te vermelden welke reis de vis heeft afgelegd. Dus de supermarkten mogen de vis verkopen onder de noemer ‘verse vis’ terwijl het wel ingevroren is geweest. Het kan zelfs zijn dat de vis al twee jaar is bevroren en daarna pas ontdooid wordt en verkocht als verse vis.

De reden om echt verse vis te kopen bij ons

Nog een reden dus om je verse vis bij ons te kopen, is dat bij ons de verse vis ook ècht vers is. De vis is niet ingevroren geweest en komt direct van de afslag. Hierdoor blijven alle belangrijke vitamines en mineralen bewaard. Omdat wij alles van de bron tot jouw bord beheren, kunnen wij ook een mooie prijs maken.

BRON: Keuringsdienst  van waarde

Gerelateerd