Wil je graag vis van de barbecue eten, maar weet je niet zo goed hoe het moet? Met onze tips lukt het zeker! Bestel een aantal verse vissen of filets en verbaas je tafelgenoten met perfect bereide vis.
Maar waarom nou vis op de BBQ? 5 redenen waarom vis op de BBQ zo’n goed idee is:
- Vis ligt supersnel op je bord en is licht verteerbaar. De meeste vissoorten hoeven maar een paar minuten per kant.
- Gerookte vis is ook heel lekker en makkelijk zelf te bereiden op de BBQ. Je hebt hier een BBQ met een deksel voor nodig.
- Er zijn heel veel soorten vis die je lekker op de barbecue kunt bereiden: zalm, makreel, rode poon en tong. Maar ook juist schaal- en schelpdieren zoals mosselen, scheermessen, vongole of gamba’s in diverse maten.
- Vis is erg lekker en supergezond. Het zit vol vitamines en goede vetten. Elke week vis op het menu is sowieso een goed idee en op de BBQ kan het dan ook niet ontbreken.
- BBQ’en kan het hele jaar door, lees ook ons artikel over de winterBBQ.