fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
18 december 2020

Wist je dat je scheermessen prima op de bbq kunt bereiden? Of dat je coquilles als carpaccio kunt bereiden? Het zijn slechts twee voorbeelden van de vele manieren waarop je schelpdieren kunt bereiden.

Eindeloze mogelijkheden

Schelpen vormen een prima optie als voorgerecht, zoals bijvoorbeeld spaghetti Vongole of als onderdeel van een mooi plateau fruits de mer. De Zeeuwse mossel ken je natuurlijk van het bekende mosselpannetje met witte wijn of bier, maar je kunt mosselen ook gratineren in de oven of garen op de barbecue.

Zeeuwse Mosselen

Mosselen zijn een gevoelig vers product, wees daarom wel secuur in de (voor)bereiding:

  • De vacuümverpakking mag pas geopend worden wanneer je aan het gerecht begint.
  • De mosselen mogen niet sterk ruiken
  • Leg ze onder ruim koud water
  • Een goede mossel sluit zichzelf wanneer deze in aanraking komt met water. Verwijder mosselen met kapotte schelpen, die boven komen drijven, en mosselen die niet sluiten.
  • Bereid de mosselen volgens receptuur. Dat kan de klassieke bereiding zijn, of een meer moderne manier natuurlijk. Al eens mosselen op z’n thais geprobeerd?

Op bezoek bij onze schelpengoeroe

Onlangs zijn we in Zeeland op bezoek geweest bij Mark, “de schelpengoeroe” van Seafarm, onze MSC-gecertificeerde leverancier van diverse schaal- en schelpdieren. Hiervan hebben we een uitgebreide vlog gemaakt waarin je alles ziet en hoort over de vangst en verwerking van deze Zeeuwse lekkernij. Natuurlijk bereiden we in deze video ook nog een smaakvol gerecht.

Ruime keuze in de webshop

In onze webshop vind je het hele jaar door een ruim assortiment schelpen. Zo hebben we onder meer heerlijke Gillardeau oesters en leveren we Zeeuwse mosselen, vongole, coquilles, scheermessen en kokkels. Mis jij een bepaalde soort schelp in ons assortiment? Laat het ons weten, wellicht is deze dan binnenkort ook in ons assortiment te vinden!

Gerelateerd