fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
26 januari 2021

Zalm is gezond

Zalm is een van de meest bekende vette vissen en laat dit nu net heel goed voor je zijn. Zalm zit barstensvol vitamines A, D en B12. De Omega3 vetzuren in deze vis verkleinen de kans op hart- en vaatziekten en hebben een gunstig effect op de bloeddruk. De combinatie van mineralen, eiwitten en goede vetten zorgen voor een gezond lichaam. Zet dan ook zeker één keer per week zalm (of een andere vette vis, zoals makreel, haring en forel) op het menu.

Zalm is lekker

Zalm is overheerlijk, dat hoeven we de visliefhebber niet uit te leggen. Maar ook mensen die niet zo graag vis eten, kunnen een goed stukje zalm wel waarderen. Het heeft namelijk een unieke smaak, die niet zo “vissig” is als andere vissoorten. Je kunt de zalm praktisch met alles combineren. Niet zo gek ook dat receptensites vele honderden recepten hebben met deze vis. Daarbij heeft het een stevige structuur die wel eens wordt vergeleken met vlees.

Zalm heeft een stevige structuur en is altijd herkenbaar

Zalm is goed beschikbaar

In Noorwegen wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is deze vis constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. In de kwekerijen waar wij onze zalm inkopen, wordt goed omgegaan met het beheer van de vis. Er wordt strikt bijgehouden wat er in het bedrijf gebeurt, of zij de regels volgen en de traceerbaarheid is goed. Daarnaast wordt er continu onderzoek gedaan naar het optimaliseren van het voer zodat de impact hiervan minder groot wordt.

Zalm is veelzijdig

Zalm doet het super goed in verschillende maaltijden, in een pasta, bij je groenten of bij de lunch. Je kan kiezen uit filets, moten of zelfs hele zijdes. Ook de bereiding is veelzijdig: je kunt de vis bakken, grillen, pocheren, stoven en natuurlijk rauw te eten. Maar ook gerookte zalm doet het goed. Tegenwoordig eten we gerookte vis omdat we het lekker vinden. Maar wist je dat vis vroeger gerookt werd om het langer te bewaren? Het is een eeuwenoud proces dat door de jaren heen steeds verder is geoptimaliseerd. Nu kun je de lekkerste, ambachtelijk gerookte zalm bij ons kopen, of… je kunt het zelf doen. Probeer het thuis eens op je BBQ, zalm leent zich hier goed voor. Je zult versteld staan hoe makkelijk dit gaat.

Genieten met de lunch: zalm, bagels en kruidenkaas gaan heel goed samen

Zalm en de (winter)bbq zijn goede vrienden

Die vis op de barbecue is trouwens niet alleen voor in de zomer. Ook in de winter kun je gerust de BBQ aanzetten. Een goede BBQ kun je namelijk zowel ’s zomers als ’s winters gebruiken. Leg eens een lekker stuk zalmfilet op de grill, deksel dicht en laat je barbecue het werk doen. Kun jij aangenaam binnen vertoeven.

Met zalm kun je dus alle kanten op. Heb je geen zin om uitgebreid te koken, bestel dan een lekkere pasta pestosalade mee. Of maak je zalmsalade compleet met een honing mosterddressing. Al met al is zalm dus een lekkere en gezonde keuze. Wat ga jij met deze vis maken? We zien je graag in onze webshop!

Gerelateerd