Wanneer de zomer voorbij is, is het gedaan met lang zomeravonden buiten zitten, de barbecue aan en een drankje in de zomerzon. Maar wacht even, die bbq kun je gewoon weer aanzetten! Er zijn talloze gerechten die veel lekkerder smaken van de bbq dan uit de oven, en dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden die je hebt met de producten van het seizoen. Met een goede barbecue kun je in de winter prima uit de voeten.
Jaarrond BBQ’en
Als je investeert in een goede barbecue, heb je hier het hele jaar profijt van. Kies er voor een met een isolerende buitenlaag. Zo maakt het niet uit of het regent of sneeuwt. En wat de buitentemperatuur ook is, de temperatuur binnenin blijft stabiel. Laten we aan de slag gaan!
Slowcooking met vis op de bbq
Heb je al eens aan slowcooking gedacht? Ideaal voor in de winter, je stelt de juiste temperatuur in, vis erop en de BBQ gaat aan het werk voor je. Kun jij achterover zitten met een glas glühwijn of warme chocolademelk. Een makkelijk product om mee te beginnen is zalm. En zeg nou zelf, gerookte zalm is toch heerlijk? Hij smaakt ook nog eens extra goed als je ‘m zelf rookt. Heerlijk in een pasta, op je bagel of op een wrap. Het resultaat van slowcooking is smaakvolle vis die niet verbrandt of uitdroogt. De eiwitten stollen namelijk langzamer, met als resultaat: extra smaak.