fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
21 januari 2021

Wanneer de zomer voorbij is, is het gedaan met lang zomeravonden buiten zitten, de barbecue aan en een drankje in de zomerzon. Maar wacht even, die bbq kun je gewoon weer aanzetten! Er zijn talloze gerechten die veel lekkerder smaken van de bbq dan uit de oven, en dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden die je hebt met de producten van het seizoen. Met een goede barbecue kun je in de winter prima uit de voeten.

Jaarrond BBQ’en

Als je investeert in een goede barbecue, heb je hier het hele jaar profijt van. Kies er voor een met een isolerende buitenlaag. Zo maakt het niet uit of het regent of sneeuwt. En wat de buitentemperatuur ook is, de temperatuur binnenin blijft stabiel. Laten we aan de slag gaan!

Slowcooking met vis op de bbq

Heb je al eens aan slowcooking gedacht? Ideaal voor in de winter, je stelt de juiste temperatuur in, vis erop en de BBQ gaat aan het werk voor je. Kun jij achterover zitten met een glas glühwijn of warme chocolademelk. Een makkelijk product om mee te beginnen is zalm. En zeg nou zelf, gerookte zalm is toch heerlijk? Hij smaakt ook nog eens extra goed als je ‘m zelf rookt. Heerlijk in een pasta, op je bagel of op een wrap. Het resultaat van slowcooking is smaakvolle vis die niet verbrandt of uitdroogt. De eiwitten stollen namelijk langzamer, met als resultaat: extra smaak.

Kies voor een barbecue met een deksel in de winter

Een succesvolle BBQ

We hebben een aantal tips voor een succesvolle BBQ op een rijtje gezet:

  • Zet je BBQ uit de wind. Anders is de gevoelstemperatuur nog lager en duurt het langer voor je de juiste temperatuur bereikt hebt.
  • Zorg voor voldoende brandstof. Doordat het langer kan duren voordat je BBQ op temperatuur is, verbruik je meer.
  • Houd de deksel zoveel mogelijk gesloten, zo voorkom je dat de temperatuur gaat schommelen.

Welke vis?

Naast zalm, zijn er nog veel meer vissen die heerlijk zijn op de grill. Je kunt de lekkerste gerechten maken met zeeduivel, zeewolf, makreel en rode poon. Maar ook scheermessen en andere schelp- of schaaldieren doen het er goed op. Wil je voor gemak gaan, kies dan onze kant-en-klaar visspies voor op de bbq of het bbq vispakket. Je vindt deze producten allemaal in onze webshop.

Varieer eens met je visproducten op de BBQ

Hele vis op de BBQ

Wil je een hele vis gaan roosteren? Maak dan inkepingen in de breedte langs beide zijden van de vis. Zo zorg je voor een gelijkmatige garing van je vis. Let er wel op dat je de staart niet te dicht bij de hete kolen legt, hier is de vis namelijk wat dunner en gaat dus sneller dan de rest van de vis. Zeker nu is het handig om een visklem te gebruiken, je draait de vis makkelijker. Ben jij sneller weer binnen!

Welke vis bereid jij het liefst op de BBQ? Deel jouw recept met ons en wie weet inspireer jij binnenkort anderen op onze inspiratiepagina!

Gerelateerd