Dorade is een hele toegankelijke vis vol met smaak. Je kunt deze witvis in de oven, op de grill en op de barbecue bereiden. We hebben de ovenschotel gevuld met verse groenten en aardappels.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200°C. Kook daarna de aardappels tot ze bijna gaar zijn. Daarna giet je ze af en mogen ze even afkoelen en kun je ze in plakken snijden. In de tussentijd kun je vast de:
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en fruit de sjalotten op ene laag vuur in 10 minuutjes glazig. Voeg daarna al roerend de knoflook toe en laat weer 10 minuten pruttelen.
Vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met de aardappelschijven. Bedek dit met de helft van het sjalotten- en knoflookmengsel en breng eventueel op smaak met wat zout. Leg nu de dorades erop met de tijm en het laurierblad. Vul de ruimte naast de vissen op met de cherrytomaten, paprika en courgettes. Verdeel hier de rest van het mengsel overheen, samen met een snufje zeezout en besprenkel alles met wat olijfolie.
De dorade moet 30 minuten in de oven. Zo zet je een makkelijke, gezonde en snelle maaltijd op tafel! Eet smakelijk!
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% met de code in de mail.
En daarbij bent u als eerste op de hoogte van onze wekelijkse aanbiedingen, we sturen maar liefst 2 aanbiedingen per week!
Onderaan de pagina vind je de link om je in te schrijven!