Met gerookte makreel kun je hele lekkere dingen maken, zoals deze makreelballetjes. Door de wachttijd ben je even bezig, maar de bereiding is zo gedaan. Je kunt het recept ook uitbreiden om er een hoofdgerecht van te maken of serveer er een soepje bij.
Begin met de oven voor te verwarmen op 200 graden.
Maak de makreelfilets schoon, door de filet goed na te kijken op eventuele achtergebleven graatjes. Breek de filets doormidden en ga er voorzichtig met je vingers langs om de graten die er nog in zitten, weg te halen.
Snij de sjalot heel fijn en pluk de blaadjes van de peterselie. Rasp van een citroen 1 tl citroenrasp, Meng in een beslagkom de makreelfilet, ei, sjalot, de helft van de peterselie, citroenrasp en citroensap door elkaar. Wil je een gladdere structuur, ga dan even met de staafmixer door het mengsel heen.
Laat het mengel in de koelkast rusten voor 30 minuten. Rol 8 gelijke balletjes van het mengsel en haal deze door de bloem. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes goudbruin voor ongeveer 15 minuten. Bak ondertussen het flatbread naar gebruiksaanwijzing op de verpakking af in de voorverwarmde oven.
Leg op elk broodje 4 balletjes en besmeer deze met remoulade saus. Strooi er nog wat extra kappertjes en verse peterselieblaadjes overheen. Serveer met een extra citroenpartje on the side en nog wat extra saus om in te dippen.
Geniet ervan!