Deze sappige, rijkgevulde burger zul je niet snel vergeten. Voor extra smaak, begin je al een dag van te voren met de voorbereidingen.
De zoetzure ui maken, vergt een kleine voorbereiding. Variërend van 1 uur tot ongeveer een dag. In plaats van een weckpot kun je ook een glazen pot met een deksel gebruiken.
Snij de uien in kleine dobbelsteentjes en doe deze alvast in de weckpot. Zet een steelpan op het fornuis en vul deze met het water, de azijn, suiker en peperkorrels. Zet deze op een laag vuur en breng deze aan de kook, tot alle suiker is opgelost. Giet dit mengsel bij de uien en sluit de pot af. Laat het mengsel in zijn geheel afkoelen. Na een uur kun je ze eten, maar voor extra smaak is een dagje laten staan niet verkeerd.
Verwarm de grillpan voor. Snijd de meergranen bollen doormidden en grill deze even kort. Grill daarna de fat angus burgers enkele minuten per kant.
Was ondertussen de spinazie en snij de avocado in plakken. Bak de 4 eieren in een koekenpan met een klein beetje zonnebloemolie of boter.
Pak 4 borden. Leg op elk bord een onderkant van een bol. Smeer deze in met 1 eetlepel BBQ saus, beleg deze met babyspinazie. Leg hier bovenop de hamburger. Verdeel de avocado over alle vier de burgers gevolgd door 1 eetlepel ingemaakte zoetzure rode ui. Voor de liefhebber nog wat BBQ saus en top af met een gebakken ei. Leg de bovenkant van de meergranenbol hierop en steek er een prikker door.
Serveer met de sappige burgers met knapperige zoete aardappel friet uit de oven. Enjoy!