Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
20 min kcal 2 personen

Bereiden

Voorbereiding

Vul een diepe pan met ¾ water en een flinke snuf zout. Breng het water aan de kook.

Zet de oven op de grillstand en verwarm voor op 220 graden.

Botermengsel

Meng de boter met een geperst teentje knoflook, peterselie en 1 el panko. Breng op smaak met peper en zout.

Kreeft

Haal de elastieken van de scharen van de kreeft voordat je deze in het kokende water laat zakken.

Kook de kreeft 2 minuten.

Haal de kreeft uit het water. Snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de ingewanden van de kreeft.

Gratineren

Smeer 1 el van het botermengsel op elke helft van de kreeft. Strooi hier nog 1 el panko overheen en druk dit ligt aan in de boter.

Gratineer de kreeft voor +/- 3 minuten tot de panko goudbruin kleurt. Geregeld kijken.

Serveren

Serveer met nog wat verse peterselie erover.

Een maaltijd om heerlijk van te genieten!

Benodigdheden

Bestel bij ons

Overige ingrediënten

  • 1 teen geperste knoflook
  • 10 gram peterselie fijn gesneden en wat op de garneren
  • 2 el roomboter
  • 2 el panko
  • zout en peper

Keukenspullen

  • Kookpan

Gerelateerd