Met deze gegratineerde kreeft zet je altijd iets bijzonders op tafel.
Vul een diepe pan met ¾ water en een flinke snuf zout. Breng het water aan de kook.
Zet de oven op de grillstand en verwarm voor op 220 graden.
Meng de boter met een geperst teentje knoflook, peterselie en 1 el panko. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de elastieken van de scharen van de kreeft voordat je deze in het kokende water laat zakken.
Kook de kreeft 2 minuten.
Haal de kreeft uit het water. Snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de ingewanden van de kreeft.
Smeer 1 el van het botermengsel op elke helft van de kreeft. Strooi hier nog 1 el panko overheen en druk dit ligt aan in de boter.
Gratineer de kreeft voor +/- 3 minuten tot de panko goudbruin kleurt. Geregeld kijken.
Serveer met nog wat verse peterselie erover.
Een maaltijd om heerlijk van te genieten!