Een eenvoudig, maar toch heerlijk recept. De satésaus is zo gemaakt en met de malse kipsaté wordt dat smullen!
Kipsaté met zelfgemaakte satésaus en patat is eenvoudig te maken en super lekker!
Verwarm de BBQ voor tot 200°C en indien nodig de frituurpan of oven. Haal daarna de kipsaté uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Je kunt de kipsaté natuurlijk ook gewoon in de pan maken.
Maak ondertussen de satésaus. Meng de milde sambalsaus, pindakaas en ketjap manis met een garde in een steelpan door elkaar. Ze de pan op laag vuur op. Giet nu het water erbij en roer alles goed door, blijf roeren tot de saus gaat binden en de gewenste dikte bereikt. Zet het even apart als je tevreden bent met de saus.
Bereid de friet naar keuze, in de frituur of oven. Grill ondertussen, met regelmatig keren, de kipsaté rondom bruin en gaar. Houd dit goed in de gaten, het kan soms hard gaan.
Warm indien nodig de saus nog even op. Verdeel de friet over 4 borden en leg daar de satéstokjes naast. Serveer de saus apart of direct over de saté, net wat je lekker vindt.
Eet smakelijk!