Met maar een paar ingrediënten bereid je dit gerecht en het is ook nog eens zo klaar! Met de kant-en-klare paddenstoelenstoof kun je alle kanten op, zoals deze pastei of de makkelijke paddenstoelenstoof met aardappelpuree.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de ovenschaal in met wat boter. Leg de paddenstoelenstoof in de ovenschaal en knip hier wat verse peterselie overheen.
Snij het bladerdeeg op maat van de ovenschaal en dek hiermee de schaal af. Klop de eidooier in een kommetje los en kwast de bovenkant van het bladerdeeg hiermee in.
Rol van het aluminiumfolie een klein kokertje/ rolletje en steek dit door het bladerdeeg heen, zodat de hete lucht kan ontsnappen.
Bak de pastei in 15/20 minuten af. Let goed op dat deze niet te snel bruin wordt, anders afdekken met aluminiumfolie, totdat het bladerdeeg gaar is.
Serveer de pastei bijvoorbeeld met een frisse salade en een wit wijntje. Heerlijk op een echte herfstdag, geniet ervan!