fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
45 min 903 kcal 2 personen

Bereiden

Begin met het ontdooien van de wakamesalade ontdooien, voor dit gerecht heb je 100 gram nodig. Haal daarnaast 4 el edamamebonen uit de verpakking en laat deze ook ontdooien.

Rijstkoken

Kook de sushirijst naar de aanwijzing op de verpakking en breng het op smaak met de rijstazijn. In plaats van een rijstkoker, kun je ook een andere kookpan met dikke bodem en deksel gebruiken. Zet de gekookte rijst apart en laat even afkoelen.

Gemarineerde zalm

Maak de marinade door de sesamolie, sojasaus, rijstwijn, honing en het verse limoensap door elkaar te mengen. Snijd de zalm in kleine blokjes en leg deze in de marinade, laat dit lekker op smaak komen.

De topping

Was de komkommer en snijd deze door de midden, rasp de twee helften in dunne plakken. Schil de mango en snijd in blokjes. Pluk als laatste de blaadjes van de koriander. Zet deze toppings klaar om zo het gerecht mee op te maken.

Uitserveren

Pak 2 grote kunnen en verdeel de sushirijst naar wens. Voeg de gemarineerde zalm hier aan toe en daarna alle toppings:

  • de wakamesalade
  • de komkommerplakken
  • 4 el gepelde edamamebonen
  • de mangoblokjes
  • verse koriander
  • de erwtenscheuten (of andere kiemgroenten)

Het ziet er extra leuk uit als je alle toppings op een apart plekje in de kom legt. Bestrooi de kommen met wat sesamzaad en serveer met een partje limoen, sojasaus en wasabi on the side. Smakelijk!

Benodigdheden

Bestel bij ons

Overige ingrediënten

  • 100 gram sushirijst (ongekookt)
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 3 el rijstwijn
  • 1 el honing
  • 4 el vers limoensap
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 mango
  • 1 gram verse koriander
  • 1 tl sesamzaad
  • 20 gram erwtenscheuten

Keukenspullen

  • Rijstkoker
  • Snijplank
  • Dunschiller

Gerelateerd