Restaurantkwaliteit producten
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
15 min kcal 2 personen

Bereiden

Voorbereiding

Was de mosselen onder koud stromend water. Loop ze even na en gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg.

Snijden

Pel de ui en de tenen knoflook en snijd de ui in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Ris de tijm van de takjes.

Wokken

Verhit de olijfolie in een wok en wok de ui, knoflook en rode peper 2 minuten.  Meng daarna de tijm erdoor.

Leg de gewassen mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Sprenkel de sherry erover en schep de tomatenstukjes erdoor. Wok de mosselen op hoog vuur 6-8 minuten tot ze allemaal open staan.

Serveren

Schep 2 borden vol met het lekkers en serveer naar keuze bijvoorbeeld (vlaamse) friet of vers stokbrood. Kies je favoriete saus erbij en smullen maar!

Benodigdheden

Bestel bij ons

Overige ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 dl medium dry sherry
  • 200 gram tomatenstukjes met saus
  • Verse basilicum

Keukenspullen

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes

Gerelateerd

1