De zalm voor dit gerecht marineer je zelf, je kunt dit doen op een moment waarop het jou uitkomt. Bijvoorbeeld in de ochtend of de dag ervoor. Met wat frisse mini komkommers en spinazie heb je een eenvoudige, maar voedzame en erg lekkere salade.
Meng de sesamolie, de zonnebloemolie, het limoensap, 3tl sambal en een snufje zout door elkaar. Leg hier de zalmfilet in, zorg dat de marinade de zalm volledig bedenkt, dus meer de marinade ook op de zijkanten en bovenop. Dek de kom of bak af met huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast. Hoe langer, hoe meer smaak erin trekt!
Was ondertussen de groenten en snijd de komkommer in dunne plakken.
Bak de zalm 5 minuten aan elke zijde (boven en onder) in een koekenpan op middelhoogvuur, goudbruin. Afhankelijk van hoe gaar je de zalm wenst, kun je de bereidingstijd aanpassen.
Meng de spinazie met de komkommer, 1 el sesamzaadjes en 3 el oosterse dressing in een saladeschaal. Leg hier de zalm bovenop. Verdeel over twee borden, garneer met wat extra sesamzaadjes en serveer de kroepoek erbij. Geniet ervan!
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% met de code in de mail.
En daarbij bent u als eerste op de hoogte van onze wekelijkse aanbiedingen, we sturen maar liefst 2 aanbiedingen per week!
Onderaan de pagina vind je de link om je in te schrijven!