fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
150 min 312 kcal 2 personen

Bereiden

Dit recept is super makkelijk te bereiden, volg de volgende stappen en je zet een feestmaal op tafel:

Voorbereiding

Begin met het fijnhakken van de peterselie en de knoflook. Meng daarna alle ingrediënten behalve de tonijn door elkaar heen voor de marinade. Schep 3 el marinade in een apart schaaltje.

Leg de tonijn in een schaal en giet het andere deel van de marinade hier overheen. Dek de tonijn af en zet het 2 uur in de koelkast om lekker in te trekken. (Heb je minder tijd? Laat het dan minstens 30 minuten intrekken, hoe langer hoe lekkerder.) Zet een halfuur voordat je de tonijn uit de koelkast haalt, de barbecue aan om voor te verwarmen tot 200°C.

Bereiding

Haal de tonijn uit de koelkast en dep deze droog. Als de BBQ 200°C is kan de tonijn erop. Grill de tonijn indirect, ongeveer 1 tot 2 minuten per kant (kerntemperatuur 43-52 rare). Hoe korter de garing, hoe beter, je kan hem altijd nog even terug leggen naar smaak.

Serveer de tonijn met partjes limoen en de apart gehouden marinade als dipsaus.

Volledige maaltijd? Eet de tonijn samen met rijst en gewokte paksoi.

Benodigdheden

Bestel bij ons

Overige ingrediënten

  • 15 gram verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml bloedsinaasappelsap
  • 1 el terriyakisaus
  • 2 el vers limoensap
  • 3 el olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 limoenpartjes

Keukenspullen

  • BBQ
  • Vleesthermometer (optioneel)
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Gerelateerd