Tonijn van de BBQ is altijd een goed idee. Mooi gegrild en nog mooi rauw van binnen. Daar kun je ons voor wakker maken. Wij maakten een variatie op het recept ‘Turbo Tuna’ van The Bastard!
De bereidingstijd van dit recept is 30 minuten, daarnaast moet de tonijn nog 2 uur marineren.
Dit recept is super makkelijk te bereiden, volg de volgende stappen en je zet een feestmaal op tafel:
Begin met het fijnhakken van de peterselie en de knoflook. Meng daarna alle ingrediënten behalve de tonijn door elkaar heen voor de marinade. Schep 3 el marinade in een apart schaaltje.
Leg de tonijn in een schaal en giet het andere deel van de marinade hier overheen. Dek de tonijn af en zet het 2 uur in de koelkast om lekker in te trekken. (Heb je minder tijd? Laat het dan minstens 30 minuten intrekken, hoe langer hoe lekkerder.) Zet een halfuur voordat je de tonijn uit de koelkast haalt, de barbecue aan om voor te verwarmen tot 200°C.
Haal de tonijn uit de koelkast en dep deze droog. Als de BBQ 200°C is kan de tonijn erop. Grill de tonijn indirect, ongeveer 1 tot 2 minuten per kant (kerntemperatuur 43-52 rare). Hoe korter de garing, hoe beter, je kan hem altijd nog even terug leggen naar smaak.
Serveer de tonijn met partjes limoen en de apart gehouden marinade als dipsaus.
Volledige maaltijd? Eet de tonijn samen met rijst en gewokte paksoi.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% met de code in de mail.
En daarbij bent u als eerste op de hoogte van onze wekelijkse aanbiedingen, we sturen maar liefst 2 aanbiedingen per week!
Onderaan de pagina vind je de link om je in te schrijven!