Een heerlijke soep met bijzondere smaken voor een goede start van je diner.
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Breng in de soeppan de wortel venkelsoep langzaam aan de kook.
Zodra het water kookt, haal je de pan van de warmtebron. Hang hier gedurende 5 minuten de gepekelde kabeljauw in.
Was ondertussen de peterselie en snijd deze grof. Houd een 1 tl peterselie apart.
Doe de overige gesneden peterselie met de olijfolie in de hakmolen. Pers de knoflook hierin uit. Staaf dit grof. Er mag nog wat structuur in zitten. Breng de kruidenolie op smaak met peper, zout en citroensap. Doe de olie in een afsluitbaar flesje.
Haal de kabeljauw uit het zakje en trek deze met twee vorken uit elkaar.
Zet 4 diepe borden klaar. Schenk de soep in de 4 borden. Leg in het midden van elk bord een deel van de gepekelde kabeljauw. Druppel wat kruidenolie over de borden en maak het lekker af met wat verse peterselie.
Fijne maaltijd!