Een lust voor het oog deze zeebaars van de BBQ. Hij smaakt ook nog eens heel lekker en je maakt ‘m in een handomdraai.
Steek de BBQ aan en verwarm deze tot 200°C. Wrijf daarna de zeebaars in aan beide zijden met 1 el olijfolie en bestrooi deze met wat peper en zout.
Snij de knoflook en peterselie fijn en meng dit door elkaar, breng het op smaak met peper en zout. Vul de buikholte van de vis met het mengsel.
Was de citroen en snij het in plakken. De plakken citroen steek je tussen het mengsel in de buikholte.
Grill de zeebaars (indirect) in een visklem of op een stuk aluminiumfolie 15 minuten aan elke zijde.
Maak in de tussentijd de salsa:
Voeg de resterende olijfolie en rode wijnazijn toe aan het mengsel en breng het op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
Serveer de salsa bij de gegrilde zeebaars. Lekker met gegrilde aardappels met schil en een groene salade.
Smakelijk!