fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
45 min 227 kcal 2 personen

Bereiden

Steek de BBQ aan en verwarm deze tot 200°C. Wrijf daarna de zeebaars in aan beide zijden met 1 el olijfolie en bestrooi deze met wat peper en zout.

Snij de knoflook en peterselie fijn en meng dit door elkaar, breng het op smaak met peper en zout. Vul de buikholte van de vis met het mengsel.

Was de citroen en snij het in plakken. De plakken citroen steek je tussen het mengsel in de buikholte.

Grill de zeebaars (indirect) in een visklem of op een stuk aluminiumfolie 15 minuten aan elke zijde.

Salsa

Maak in de tussentijd de salsa:

  • Was de tomaten en komkommer.
  • Verwijder de zaadlijsten van de komkommer.
  • Snij zowel de tomaat als komkommer in blokjes van een halve cm fijn.
  • Snij de bosui in fijne ringen. Snipper de rode ui en meng alles door elkaar.

Voeg de resterende olijfolie en rode wijnazijn toe aan het mengsel en breng het op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.

Serveer de salsa bij de gegrilde zeebaars. Lekker met gegrilde aardappels met schil en een groene salade.

Smakelijk!

Benodigdheden

Bestel bij ons

Overige ingrediënten

  • 1 citroen
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 3 trostomaten
  • 0,5 komkommer
  • 3 lenteuitjes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el rode wijnazijn

Keukenspullen

  • BBQ
  • Snijplank
  • Kom
  • Visklem of aluminiumfolie

Gerelateerd