fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
29 juni 2021

Wil je graag vis van de barbecue eten, maar weet je niet zo goed hoe het moet? Met onze tips lukt het zeker! Bestel een aantal verse vissen of filets en verbaas je tafelgenoten met perfect bereide vis.

Maar waarom nou vis op de BBQ? 5 redenen waarom vis op de BBQ zo’n goed idee is:

  • Vis ligt supersnel op je bord en is licht verteerbaar. De meeste vissoorten hoeven maar een paar minuten per kant.
  • Gerookte vis is ook heel lekker en makkelijk zelf te bereiden op de BBQ. Je hebt hier een BBQ met een deksel voor nodig.
  • Er zijn heel veel soorten vis die je lekker op de barbecue kunt bereiden: zalm, makreel, rode poon en tong. Maar ook juist schaal- en schelpdieren zoals mosselen, scheermessen, vongole of gamba’s in diverse maten.
  • Vis is erg lekker en supergezond. Het zit vol vitamines en goede vetten. Elke week vis op het menu is sowieso een goed idee en op de BBQ kan het dan ook niet ontbreken.
  • BBQ’en kan het hele jaar door, lees ook ons artikel over de winterBBQ.

Heb je wat lekkere vissen en/of schaal- en schelpdieren besteld? Dan kan de voorbereiding beginnen. Lees je goed in en bepaal van te voren welke hoe lang je ongeveer per soort nodig hebt, zodat jij ook een ontspannen avond hebt tijdens het grillen.

  • Gebruik stevige vissoorten, die kun je op het rooster leggen, zoals zalm, tonijn of zwaardvis. Gebruik voor de andere aluminiumfolie of een visklem.
  • Als je de vis nog gaat snijden, zorg voor stukken die allemaal ongeveer even dik zijn. Dat is het makkelijkst om de vis gelijkmatig te laten garen.
  • Bewaar de vis in de verpakking tot je gaat barbecueën. Als je de vis nog wil marineren, doe dit niet te lang – maximaal een uurtje of 3 – anders kan de vis gaan garen bij zure marinades.
  • Vispakketjes brengen weer een andere smaak aan je vis. Leg een vis met wat kruiden, citroen of tomaat in een stuk aluminiumfolie en vouw deze dicht. Zo creëer je een echte smaakbom.
  • Citroen en verse kruiden geven een frisse, zomerse smaak.
  • Gamba’s kun je aan een spies rijgen om zo mooi te laten garen (en keren).
  • Als je vis met vel hebt, leg deze er dan op de velkant op.
  • Je draait de vis als deze makkelijk loskomt van het rooster. Zit hij nog vastgeplakt? Dan ben je net te vroeg. 
  • Gebruik verse vis en bewaar deze goed. Verse vis is uiteraard het allerlekkerst, dat betekent via die door onze partner ATL Seafood ’s morgens vers is ingekocht bij de visafslag en dezelfde dag nog op jouw barbecue ligt.
  • Als je een hele vis wilt barbecueën, maak dan enkele inkepingen in de vis in de breedte. Zo kan de warmte sneller in de vis komen en wordt hij gelijkmatig gebakken. Grill de vis maar één keer per kant. Als je blijft draaien, loop je meer risico dat het vel beschadigd en er daardoor vocht op je BBQ lekt.

In ons BBQ assortiment, vind je een ruim aanbod vis die geschikt is voor op de barbecue. Uiteraard hebben we ook heerlijke stukken vlees in dit assortiment opgenomen en kant-en-klare pakketten met zowel vis als vlees. Grill smakelijk!

Inspiratie nodig voor een lekker BBQgerecht? Tussen onze recepten vind je heerlijke maaltijden van de BBQ. Maak bijvoorbeeld een zeebaars van de BBQ met salsa of tonijn van de BBQ.

Gerelateerd