Zin in octopus, maar weet je niet zo goed hoe je dit zelf bereidt? Of vandaag wat minder tijd? Met dit ready to cook product zet je zo een snelle maaltijd op tafel. We hebben er een frisse salade met een beetje pit van gemaakt.
Meng voor de dressing het limoensap, de bruine suiker, de sesamolie en de sojasaus elkaar totdat de suiker helemaal is opgelost. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met wat extra limoensap. Zet het hierna even apart.
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Was de tomaten en de komkommer en snijd de tomaten in kwarten en verwijder uit de komkommer de zaadlijsten en snijd deze in reepjes. Snij de ui in dunne ringen. Rits de blaadjes van de munt en koriander (of peterselie) en snijd deze fijn.
Meng alles door elkaar in een kom en breng het op smaak met de dressing. Voeg dit beetje bij beetje toe naar smaak.
Haal de pan met kokend water van de warmtebron, haal de kartonnen verpakking eraf en hang de octopus in het water. Kook de tentakels zoals op de gebruiksaanwijzing staat. Snijd ondertussen de limoenen nog in kwarten.
Verdeel de salade over twee borden en leg de pulpo op de salade. Serveer het samen met wat partjes limoen. Smakelijk.