fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
45 min 760 kcal 2 personen

Bereiden

Voorbereiding

Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Doe alles in een weckpot of andere glazen pot die je luchtdicht af kunt sluiten. Meng de suiker, azijn en het zout in een steelpan en verwarm dit totdat de suiker en het zout zijn opgenomen. Giet dit bij de komkommer en ui. Draai de pot dicht en zet deze op de kop weg om af te koelen. Minimaal een uur, maar hoe langer je de pot laat staan, hoe smaakvoller het mengsel wordt.

Gerookte makreel

Maak de makreelfilet schoon. Door de filet doormidden te breken langs de graat, kun je makkelijk met je vinger voelen of er eventueel nog graatjes achter zijn gebleven. Snijd de filets in kleine stukken.

Rooster het zuurdesem brood en laat deze afkoelen.

Serveren

Besmeer het brood met de citroenmayonaise, verdeel hierover wat van het zoetzure komkommer en rode ui mengsel (goed laten uitlekken). Leg hier een aantal stukjes makreel op en top af met wat kiemgroenten. Smakelijk!

Benodigdheden

Bestel bij ons

Overige ingrediënten

  • 4 plakken zuurdesembrood
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 rode ui
  • 6 el suiker
  • 6 el rode wijnazijn
  • 1 tl zout
  • 4 tl citroenmayonaise
  • 20 gram alfalfa

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Mes
  • Steelpan
  • Weckpot

Gerelateerd