Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de paprika makreelfilet schoon. Door de filet doormidden te breken langs de graat, kun je makkelijk met je vinger voelen of er eventueel nog graatjes achter zijn gebleven. Prak daarna de makreelfilet fijn in een mengkom.
Bak het stokbrood af in de oven en laat even afkoelen.
Rits ondertussen de blaadjes van de koriander van de steeltjes af. Als je niet van koriander houdt, kun je deze makkelijk vervangen door (platte) peterselie. Leg er een aantal apart ter garnering. Snijd de overige blaadjes fijn. Snijd de rode ui fijn en de vleestomaat in blokjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ⅔ van de salsa toe aan de paprika makreel en meng dit door elkaar.
Snijd het stokbrood in plakken. Sprenkel over alle plakken wat olijfolie en verdeel de makreelsalade hierover. Ter garnering voeg je nog 1 tl salsa toe en een blaadje koriander.
Geniet van je borrel of lunch!