Deze quiche doet menigeen watertanden. De verse zalmfilet van ATL Seafood samen met verse asperges maken van dit brunchgerecht een waar feest.
Deze quiche is een heerlijk gerecht voor tijdens de paasbrunch. Wat ook erg fijn is, je kunt ‘m vooraf al maken en vlak voor de brunch in de oven zetten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de asperges en snij de onderkant eraf (ongeveer 2 cm) en snij ze doormidden. Zet een wok op het vuur en verwarm 1 tl olijfolie. Wok de asperges voor ongeveer 3 minuten tot deze beetgaar zijn.
Vet de quichevorm in met 1 tl olijfolie en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Verdeel de gewokte asperges over de vorm. Snij de zalmfilet in blokjes en verdeel ook deze over de vorm. Snij daarna de paprika in reepjes en voeg toe aan het geheeld. Strooi als laatste hier de geraspte oude kaas overheen.
Meng de 3 eieren met de slagroom goed door elkaar in een kom en verdeel het mengsel over de quiche. Snij de dille fijn en strooi deze over de quiche.
Zet de quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten. Mocht deze iets te hard gaan, kun je deze de laatste minuten afdekken met aluminiumfolie.
Serveer er bijvoorbeeld een frisse groene salade naast, met honingmosterd dressing van Bellamy’s!
Enjoy!