Deze salade met snelle kabeljauw zit vol groen lekkers, fijn als je zin hebt in een lichte maar gezonde maaltijd.
Zet een pan met ruim water op het vuur. Wanneer het water kookt deze van de hittebron afhalen en het zakje met de gepekelde kabeljauw er 5 minuten in hangen.
Laat de kabeljauw even afkoelen. Snij de kabeljauw in dunne plakken, dek af en zet even in de koeling.
Was de asperges en snij een stukje van de onderkant. Wrijf de asperges in met een ½ tl olijfolie en breng op smaak met wat peper.
Verhit de grillpan en gril de asperges kort, totdat deze beetgaar zijn. Zet deze apart.
De basilicum, dille, peterselie, 2 tl kappertjes, 6 el olijfolie en een snufje peper en zout vormen de ingrediënten voor de kruidenolie. Doe deze ingrediënten in de keukenmachine of blend deze fijn met een staafmixer. Let op niet te fijn, mag zeker nog wat structuur hebben. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gepekelde kabeljauw over twee borden. Maak het bord af met de gegrilde asperges, rucola, resterende kappertjes en kapperappeltjes. Schep als laatste wat van de kruidenolie over de borden, dit mag royaal.
Serveer met vers afgebakken brood, en zet de overgebleven kruidenolie als dip op tafel. Geniet!