fbpx
Verse producten, direct van de bron
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Vrij van conserveermiddelen
Gekoeld bij jou thuis geleverd
Aanbiedingen
Inspiratie
20 min kcal 2 personen

Bereiden

Voorbereiding

Zet een pan met ruim water op het vuur. Wanneer het water kookt deze van de hittebron afhalen en het zakje met de gepekelde kabeljauw er 5 minuten in hangen.

Kabeljauw en asperges

Laat de kabeljauw even afkoelen. Snij de kabeljauw in dunne plakken, dek af en zet even in de koeling.
Was de asperges en snij een stukje van de onderkant. Wrijf de asperges in met een ½ tl olijfolie en breng op smaak met wat peper.
Verhit de grillpan en gril de asperges kort, totdat deze beetgaar zijn. Zet deze apart.

Kruidenolie

De basilicum, dille, peterselie, 2 tl kappertjes, 6 el olijfolie en een snufje peper en zout vormen de ingrediënten voor de kruidenolie. Doe deze ingrediënten in de keukenmachine of blend deze fijn met een staafmixer. Let op niet te fijn, mag zeker nog wat structuur hebben. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de gepekelde kabeljauw over twee borden. Maak het bord af met de gegrilde asperges, rucola, resterende kappertjes en kapperappeltjes. Schep als laatste wat van de kruidenolie over de borden, dit mag royaal.
Serveer met vers afgebakken brood, en zet de overgebleven kruidenolie als dip op tafel. Geniet!

 

Benodigdheden

Bestel bij ons

Overige ingrediënten

  • 100 gram groene asperges
  • 6,5 tl olijfolie
  • 6 kapperappeltjes
  • 3 tl kappertjes
  • 20 gram ruccola
  • 10 gram basilicum
  • 5 gram platte peterselie
  • zwarte peper

Keukenspullen

  • Pan
  • Mes
  • Snijplank
  • Keukenmachine of staafmixer

Gerelateerd